Poll

Welke beach sport vind jij leuk?
Beach...

...Tennis?
...Volley?
...Voetbal?
...Rugby?
...Hockey?
...Handball?

Beach tennis

 

BEACH TENNIS, HOE?

Beach tennis wordt gespeeld op een beachvolleybalveld van 16 bij 8 meter. Het net hangt op 1 meter 70 hoog. Je speelt met houten beachtennispallets (zonder snaren) en een zachtere tennisbal. Je speelt in de categorie Herendubbel, Damesdubbel of de Mix.

De puntentelling is bijna gelijk aan die van tennis. Je mag vanaf de hele baseline serveren. En de service hoeft niet in een vak te komen. Als de bal het net raakt, speel je gewoon door. Bij 40-40 speel je nog 1 punt. De bal mag/kan niet stuiteren in het zand.  

 

Ron (32) ‘Leuk spel met volgens mij nog veel tactiek

en technische elementen waar ik nog graag achter wil komen.’

 

BEACH TENNIS, DOOR WIE?

Hoe leuk de sport ook is, nog maar weinig Nederlanders hebben het ooit gespeeld. Het zijn vooral tennissers die hun beachvariant aan het ontdekken zijn. Toch leent de sport zich voor een bredere doelgroep. Juist omdat je makkelijk en snel tot spelen komt is beachtennis een sport voor iedere beachliefhebber, jong of oud! Wil je voor de fun of zwaar fanatiek: met beachtennis kan het allemaal!

Lisette (21) ‘Relaxe sfeer, leuk om met je vrienden

een dag in het zand te tennissen.

BEACH TENNIS, WAAR VANDAAN?

Beachtennis is een sport met groeipotentie. De sport kent zijn oorsprong in Brazilië en Amerika.In andere Europese landen is beachtennis al meer volwassenen dan in Nederland. België heeft een rankingsysteem, in Duitland worden grote toernooien georganiseerd en in Italië wordt er een serieuze competitie gespeeld. Italianen trainen bij gespecialiseerde beachtennisscholen. Sinds 2007 organiseert Tennis Europe namens de ITF het European Championship. De afgelopen twee jaar zijn er Nederlandse spelers uitgezonden voor dit beachspektakel. Beachtennis heeft zich de afgelopen jaren op Nederlandse bodem verder ontwikkeld.

zie ook www.beachtennis.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Email:


Agenda

Er zijn geen agenda items aanwezig.