Poll

Welke beach sport vind jij leuk?
Beach...

...Tennis?
...Volley?
...Voetbal?
...Rugby?
...Hockey?
...Handball?

In de Media

 

2014

Het AD, T Groentje en Trefpunt Houten2013


RadioM ontdekt Beach Tennis

Verslaggever Rob van Dijk was naar de Rietplas gekomen op 18 juni 2013 en deed live verslag van zijn kennismaking met Houtens Beach Tennis
http://facebook.nl/BEACHHOUTEN

't Groentje en Trefpunt

Verschenen zijn artikelen over
jeugdsportpas,
aankondiging toernooi van zaterdag 22 juni


2012

september Nederlands Kampioenschap 2012
Ook fans van Beach Houten deden mee aan het Nederlands Kampioenschap Beach Tennis in Scheveningen. De fanatieke beachvrienden uit Culemborg Manuel en WillemJan verloren in de halve finale van de later Nederlands Kampioenen.
Het niveau in Scheveningen stijgt met het jaar!
Voor de 9e maal werd op 2 september het Nederlands Kampioenschap georganiseerd in Scheveningen. Op drie niveau’s streden heren-, dames- of gemengd dubbels voor de prijzen, voor de complete uitslagen zie www.beachtennis.nl.
 
Uit Trefpunt juni 2012
Sport-en funstrand

Het strandje aan de Rietplas was zaterdag 23 juni omgetoverd tot waar sport-en fun-strand. Beach Houten organiseerde haar derde Beach Tennis toernooi met fun-games voor de fans en sporters.
 
wedstrijden
Op vier velden speelden in de ochtend de kinderen tot 11 jaar met een ouder. Minimaal twee officiële wedstrijden stonden voor deze 24 deelnemers ingepland. Acht winnaars werden gehuldigd met prijs en behangen met eremetaal én beachslinger (zie foto). Rond de middag kwamen de senioren-teams de velden op voor hun wedstrijden in de gemengd- heren – of  damesdubbel. De 60 spelers speelden sportief de punten. In de herendubbel-poule kon Martin Monfils zijn titel niet behouden met zoon Merijn. De getrainde heren Manuel de Croock en Jan-Willem Harkema wonnen in de finale. Nu hebben zij net als de Dames-dubbel winnaars eerdere wedstrijdervaring opgedaan tijdens het Nederlands Kampioenschap vorig jaar in Scheveningen.  
 
goed weer
De weergoden hadden het goed voor met de organisatie. “We bestellen bij elke activiteit natuurlijk goed beach-weer,” vertelt Petra Stuitje van het organisatie-team. “Goed weer hoort erbij en gelukkig is de bestelling voor vandaag goed doorgekomen”, lacht Stuitje tevreden.
 
Fun-games
Naast het toernooi was er ook ander vermaak. Zo konden fans en spelers deelnemen aan de workshops “kangoojumpen”, springen op het springkussen en een tourtje meerijden in de golfkar van Kids Lodge.
 
Maatschappelijke stage
Er werd door de scholieren die hun maatschappelijke stage lopen bij Beach Houten geld opgehaald voor het Fonds Gehandicaptensport. Bezoekers werden door Lorenzo gevraagd een bijdrage te leveren voor het deelnemen aan de fun-games. En menig volwassene heeft geprobeerd om de hole-in-one te slaan in het dobberende bootje in de Rietplas. Julian peddelde met een andere boot de golf-ballen weer uit de Rietplas voor de volgende deelnemer. Ook verzorgde oud-stagiaires Ahn, Nino met Roel voor de beachmuziek en hielpen Lisa en Yoni bij de horeca. Daniel harkte de velden netjes voor de beach-tennissers en hielp met Julian bij de puntentelling op de banen.Het stage-team van SPECO (HBO-studie Sport Economie) maakte een kort verslagje van een deel van het beachtennis seizoen 2010:
http://www.youtube.com/watch?v=75S22cxCcnA

Onze stagiar Tommie van der Teems maakte een clipje over het eerste beach tennis toernooi in Houten 2010,
check deze op:

http://www.youtube.com/watch?v=IX0weXXaAFo


Zie hier voor de clip van het event 2011, gemaakt door Chenar (onze MASer).

Check leuke rally's op
http://www.youtube.com/watch?v=eMJLebH48Pg
gemaakt door Martin MonfilsUit t groentje, 23 mei 2012
Nieuw seizoen, nieuwe partner voor Beach Houten
 
Beach Houten heeft de weg naar het Houtense strand alweer gevonden om Beach Tennis te spelen. De organisatie gaat haar 3eseizoen in om deze nog jonge Beach Sport te stimuleren. “Heel blij zijn we met de nieuwe samenwerking met Kids Lodge,” laten de initiatiefneemsters Ellen de Roos en Heleen Veder weten. Beach Tennis is fun voor jong en oud. Door de bijdrage van Kids Lodge is er nog meer fun te beleven op de Houtense stranden.
 
Fun-factor
Ze lachen er breed bij; het team Beach Houten heeft al menig Houtense strandje ontdekt om er Beach Tennis op te spelen. “De fun-factor mag niet ontbreken bij onze sport”, aldus Veder en De Roos. “De een haalt de fun uit het zweefduiken naar een bal, de ander speelt slimme ballen net over het hoge net. Door de support van Kids Lodge kunnen we weer meer kinderen en ouders onze fun-sport zelf laten ontdekken” aldus De Roos. “Net als wij investeert Kids Lodge in het plezier van kinderen en hun ouders. Een ideale match dus.”  
 
Beach Tennis voor jong en oud
Beach Tennis is een laagdrempelige sport voor jong en oud. Beach Houten heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de speciale Beach Tennis-rackets –pallets genaamd- en beachvelden. Met de Rietplas in Houten-Zuid als vaste sportplek pakt Beach Houten uit met gratis clinics op zaterdagmiddagen voor kinderen met/zonder ouders. Op zaterdag 2 juni is er weer gratis Beach Tennis vanaf 14.00 uur. Per 25 mei zijn er jeugdtrainingen op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur. Het hoogtepunt aankomend seizoen staat gepland op zaterdag 23 juni.
 
toernooi
Tijdens het 3e Beach Tennis Toernooi zal er naast het spelen van dubbelwedstrijden ook fun te beleven zijn. “De kangoo-schoenen van Kids Lodge zijn al getest door de beachgirls Inge en Floor. Verdere plannen voor fun-games bij het toernooi houden we nog even als een verrassing en melden we op andere manieren en tijdstippen”, verklaren Veder en De Roos van Beach Houten. Ze dagen sportieve Houtenaren uit om Beach Tennis te ontdekken de komende weken en zich aan te melden voor het toernooi op 23 juni. Op de website (www.beachhouten.nl) staan de geplande speeldata op een rij, via twitter @BEACHHOUTEN is de club te volgen. Ook kunnen geinteresseerden contact opnemen om een tennis-afspraak te maken.


Nederlands Kampioenschap 2011
Onze trainster Eline Veder verloor in de finale partij en werd 2e samen met dubbelpartner Sasja van der Meer. Herendubbel Alwin Krist/ Martin Monfils kwamen tot de halve finale in de sterke Pro-categorie.
Ook onze Beach Houten stagiares Koen, Tommie en Niels waren van de partij. Zij hielpen mee bij de organisatie van de wedstrijden en de prijsuitreiking!


Uit 't Trefpunt, 21 juni 2011
Foto met onderschrift op de voorpagina  + artikel inside
HOUTEN - Bij een Beach Tennis toernooi denk je aan strand, blote voeten en vooral heel veel zon. Dat laatste zat er afgelopen zaterdag helaas niet in. De regen viel met bakken uit de hemel, maar desondanks was de tweede editie van het beachtoernooi aan de Rietplas wel heel gezellig.
Ondanks het weer en de regen hing er toch een goede sfeer en werd er fanatiek gespeeld.
Ondanks het weer en de regen hing er toch een goede sfeer en werd er fanatiek gespeeld.

“We hadden gehoopt op zon”, vertelt organisator Ellen de Roos van Beach Houten, terwijl ze in één van de opgezette tenten schuilt voor de regen. “Maar ondanks het weer hangt er een leuk sfeertje.”
Beachtennis is een combinatie van beachvolley en tennis. Spelers hebben een speciaal racket en gebruiken een lichte tennisbal. In wedstrijden van ongeveer een kwartier streden de deelnemende duo’s zaterdag 18 juni tegen elkaar. Naast het beachtennis konden bezoekers ook golfen en grabbelen naar leuke prijsjes. Dj’s zorgden voor swingende beats en er werd geld ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport.
Lysan der Stemmerik was één van de fanatiekelingen. “Ik ontdekte beachtennis tijdens mijn vakantie in Aruba. Dat is wel anders dan hier. Daar speelde je in de volle zon”, lacht hij. “Met beachtennis heb je veel balcontact en je bent lekker buiten. Het is leuk om te spelen én om te winnen.” En dat deed hij. Met zijn zoon won hij de ouder-kind klasse. Ze gingen naar huis met een theaterbon en een medaille. De rest van de prijzen moest de organisatie verloten. Om half drie begon het te onweren en werd het toernooi afgelast. “We baalden”, vertelt De Roos na afloop. “Vooral omdat een uur later de zon doorbrak. Toen ontstond spontaan een mini beachparty.”

't Groentje/Houtens Nieuws, 11 mei 2011
Maak kennis met Beach Tennis bij Body Business Houten
Voorproefje op 2e beachtennisevenement

Op 15 mei aanstaande kan heel Houten kennis maken met Houtens nieuwste beachsport, Beach Tennis. Van 13.00 tot 15.00 uur is Nederlands Kampioene Eline Veder in Body Business wellnesclub aan de Tuibrug 5 om de eerste tips te geven en tricks te leren.  Kom kijken of doe mee en kom vast in de Houtense beachsfeer .
 
Deze dag is een voorproefje op het tweede beachtennisevenement beachtennis, dat op 18 juni aan de Rietplas plaatsvindt.  Initiatiefneemsters Ellen de Roos & Heleen Veder geven Houtenaren vast de gelegenheid om kennis te maken met de sport. ‘Tennis op het zand , met pallets in de hand tegen zachtere tennisballen slaan over een net van 1 meter 70 is voor iedereen leuk om eens te doen’, legt Ellen de Roos uit. De initiatiefnemers zijn momenteel bezig met het werven van sponsors voor hun evenement en vinden dit een leuk voorproefje voor deelnemers.  ‘Je hoeft geen tennisser te zijn om te beachtennissen en deel te nemen aan het toernooi op 18 juni. Op 18 juni hebben we verschillende leeftijdscategoriën, vanaf 13 jaar kun je meedoen.  Kinderen t/m 11 kunnen meedoen aan het onderdeel ouder-kind. “Op  15 mei  openen we het seizoen en nodigen we iedereen uit om Beach Tennis te ontdekken.  Bij Body Business ligt de mooiste baan in Houten”, verklaard De Roos. “We zorgen voor beachpallets en ballen. Deelnemen is gratis! Veder vult aan: “Bij Beach Tennis hoort wat ons betreft ook relaxen, en dat kan op het zonterras. Sporters kunnen gerust hun fans, familie en vrienden meenemen.” 
 
Trainingen en vrij spelen
 Nederlands Kampioene Eline Veder, zelf ook gymdocent, wil na de opening van het beachveld op 15 mei a.s. starten de donderdagavond-clinics bij BodyBusiness.  De trainingen zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Voor beachers die zelf willen spelen zijn er gratis leenmaterialen verkrijgbaar bij Body Business.  Meer informatie en aanmelden voor de trainingen kan bij Body Business via tel. 088-5882112. Meer informatie over 15 mei, de clinics en het toernooi van 18 juni aan de Rietplas staat op www.beachhouten.nl   
 Trefpunt Houten, 11 mei 2011
Nieuwe beachsport't Groentje?Houtens Nieuws, 23 februari 2011 - Maatschappelijks stage lopen bij Beach Houten
Trefpunt, 9 september -  Monfils naar NK

Trefpunt, 15 juni

't Groentje/Houtens Nieuws, 15 juni


Radio M, 8 juni - verslaggever Kees ontdekt beachtennis@BodyBusiness Houten
http://www.rtvutrecht.nl/programmapagina/artikel/129/242338


Trefpunt, 9 juni - Beachfun aan de Rietplas

Ellen de Roos en Heleen de Veder houden de weersberichten voor aankomende weekend goed in de gaten. Ze hopen op stralend zomerweer en vooralsnog zijn de weersgoden hen gunstig gezind met temperaturen boven de twintig graden. Ellen en Heleen zijn de organisatoren van het beachtennis event dat aanstaande zaterdag 12 juni van 10 tot 18 uur zal plaatsvinden op het strand van de Rietplas. In wedstrijden van maximaal een kwartier strijden duo’s tegen elkaar. Je hebt geen tenniservaring nodig om mee te kunnen doen aan dit toernooi. Om een kloppend wedstrijdschema te kunnen maken is het wenselijk je van tevoren aan te melden. Dit kan via de site www.beachhouten.nl. Aanmelden mag vanaf zestien jaar. Ben je jonger, dan kun je samen met je vader of moeder inschrijven voor het ouder-kind-toernooi. Het wordt een gezellig spektakel, met een springkussen, leestafel, tafelvoetbal en meer voor als je even niet op het veld staat te beachtennissen of gewoon even langs komt. Verder kun je een health check laten doen en genieten van lekkere hapjes en drankjes. DJ’s zorgen voor een hippe beat. Om een event van deze grootte te kunnen organiseren heb je veel hulp nodig. Ellen: “ Enkele scholieren vervullen hun maatschappelijke stage bij ons, zoals de DJ’s Nino en Anh en Tommie die de dag op film gaat vastleggen. Tevens participeert Stichting Enter en hebben we Houtense ondernemingen bereid gevonden mee te werken. Het belooft een mooi Houtens feestje te worden.”
 
Kader:
NK-trainingen
Vanaf 17 juni zijn er beachtennis NK-trainingen bij Body Business Houten. Op 22 augustus is het Nederlands Kampioenschap in Hoek van Holland. In Houten kan er de komende drie weken getraind worden onder leiding van de Nederlands Kampioen van 2008, Eline Veder. De trainingen zijn op donderdagavond van 18.00-19.00 uur en kosten 7,50 per keer (of 19 euro voor drie weken). Voor rackets en ballen wordt gezorgd. Gratis vrijspelen bij Body Business kan nog tot en met het NK. Daarna is het seizoen beachtennis – voor dit jaar althans – voorbij.


t Groentje, 2 juni - Maak kennis met Beachtennis op ‘t Oude Dorp

HOUTEN – Houtens ex-tennisprofessional Stephanie Rottier verschijnt op vrijdag 4 juni om 20:00 op het beachveld in het Oude Dorp om haar eerste beachtennisbal te slaan. Ze zal meedoen aan een demonstratie Beachtennis in de aanloop naar het grote Houtense Beachtennis Toernooi op 12 juni. Inschrijven voor dit toernooi kan nog tot 7 juni.

Rottier stond nummer 30 op de WTA-lijst in 1993. Vandaag de dag komt ze uit voor het eerste team van Atalanta. "Ik heb eigenlijk nog nooit beachtennis gespeeld en ik weet er niet veel van", zegt de oud-tennisprof. Ik heb  van spelers van onze club gehoord dat het leuk is. Zij deden vorig jaar mee aan het NK Beachtennis.” Rottier aarzelde geen moment toen ze gevraagd werd om mee te doen op ‘t Oude Dorp. "Toen ik gevraagd werd voor deze actie, heb ik wel even Miriam Oremans gebeld. Zij heeft het beachtennis geïntroduceerd in Nederland. Een paar tips heeft ze me al gegeven." Rottier hoopt ermee uit de voeten te kunnen vrijdagavond. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om te zien en horen hoe beachtennis wordt gespeeld. Op zaterdag 5 juni zal er van 12.00-14.00 uur de mogelijkheid zijn om gratis kennis te maken met beachtennis op ’t Oude Dorp. Iedereen die het leuk vind, kan komen en gratis meedoen. Er zijn rackets en ballen! Aanmelden en meer informatie staat te lezen op www.beachhouten.nl.

 

't Groentje, 2 juni- Houtens Beachtennis Toernooi 12 juni

Op zaterdag 12 juni is het eerste Houtense Beachtennis Toernooi aan de Rietplas van 10.00-18.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden tot 7 juni aanstaande. Er wordt gespeeld in drie verschillende categorieën en drie soorten niveau’s: Fun, advanced en fanatiek. Zeker de fun-categorie is voor iedereen vanaf 16 jaar, die het leuk vindt om een dagje actief bezig te zijn en beachtennis wil ontdekken. Je hoeft namelijk geen tennisser te zijn om te beachtennissen. Deelnemen kost 10 euro per persoon, hiervan gaat 1 euro naar het goede doel en 2,50 is te besteden in het Rubensbeachhouse.

Hele dag fun

Tijdens het evenement is er de hele dag fun te beleven voor beachliefhebbers en supporters. Voor de kinderen staat er een springkussen en is er een tafelvoetbal. Ook kunnen bezoekers hun slag slaan bij de golf-hole-in-one of zich laten checken op hun algehele gezondheid met de healthcheck van Body Business Houten. Vanaf het terras van het Rubensbeachhouse is het mogelijk de wedstrijden beachtennis te bekijken en van het voorspelde mooie weer te genieten. DJ Danny van Enter staat aan de draaitafel en zorgt voor de bijpassende beachmuziek.


TREFPUNT, artikel 19 mei: Tennis op het zand Evenement Beachtennis aan de Rietplas
Houten- Houten is een sport rijker: beachtennis. Iedereen kan 24 mei, tweede pinksterdag, kennis maken met Houtens nieuwste beachsport, beachtennis. Van 12.00 tot 14.00 uur is Nederlands Kampioene Eline Veder in Body Business wellnesclub aan de Tuibrug 5 om iedereen die wil de eerste tips te geven en tricks te leren.  Kom kijken en doe GRATIS mee en kom vast in de Houtense beachsfeer .
 
Deze dag is een voorproefje op het eerste beachtennisevenement beachtennis, dat op 12 juni aan de Rietplas plaatsvindt.  Initiatiefneemsters Ellen de Roos & Heleen Veder geven Houtenaren vast de gelegenheid om kennis te maken met de sport. ‘Tennis op het zand , met pallets in de hand tegen zachtere tennisballen slaan over een net van 1 meter 70 is voor iedereen leuk om eens te doen’, legt Ellen de Roos uit. De initiatiefnemers zijn momenteel bezig met het werven van sponsors voor hun evenement, maar vinden dit een leuk voorproefje voor deelnemers.  ‘Je hoeft geen tennisser te zijn om te beachtennissen en deel te nemen aan het eerste Houtense toernooi op 12 juni. Daarom komen op 24 mei ook de volleyballers Jurd Smith uit Houten en Theo Kranenburg (eredivsie Lennik in Belgie) om hun eerste beachtennis ervaring op te doen. 
 
Om  beslagen ten ijs te komen zijn er drie weken lang clinics op donderdagavond. Nederlands Kampioene Eline Veder, zelf ook gymdocent, verzorgt ook deze clinics. Na de opening van het beachveld op 24 mei a.s. starten de donderdagavondclinics bij BodyBusiness.  De trainingen zijn op 27 mei, 3 juni en 10 juni van 18.00 tot 19.00 uur. Deelname kost 19 euro. Informatie en aanmelden: 088-5882112 of www.beachhouten.nl   


HOUTENS NIEUWS, artikel 19 mei: Maak kennis met beachtennis
Houten - Op 24 mei aanstaande, 2epinksterdag,  kan heel Houten kennis maken met Houtens  nieuwste beachsport, beachtennis. Van 12.00 tot 14.00 uur is Nederlands Kampioene Eline Veder in Body Business wellnesclub aan de Tuibrug 5 om iedereen die wil de eerste tips te geven en tricks te leren.  Kom kijken en doe mee en kom vast in de Houtense beachsfeer .
 
Deze dag is een voorproefje op het eerste beachtennisevenement beachtennis, dat op 12 juni aan de Rietplas plaatsvindt.  Initiatiefneemsters Ellen de Roos & Heleen Veder geven Houtenaren vast de gelegenheid om kennis te maken met de sport. ‘Tennis op het zand , met pallets in de hand tegen zachtere tennisballen slaan over een net van 1 meter 70 is voor iedereen leuk om eens te doen’, legt Ellen de Roos uit. De initiatiefnemers zijn momenteel bezig met het werven van sponsors voor hun evenement, maar vinden dit een leuk voorproefje voor deelnemers.  ‘Je hoeft geen tennisser te zijn om te beachtennissen en deel te nemen aan het eerste Houtense toernooi op 12 juni. Daarom komen op 24 mei ook de volleyballers Jurd Smith uit Houten en Theo Kranenburg (eredivsie Lennik in Belgie) om hun eerste beachtennis ervaring op te doen. 
 
Om  beslagen ten ijs te komen zijn er drie weken lang clinics op donderdagavond. Nederlands Kampioene Eline Veder, zelf ook gymdocent, verzorgt ook deze clinics. Na de opening van het beachveld op 24 mei a.s. starten de donderdagavondclinics bij BodyBusiness.  De trainingen zijn op 27 mei, 3 juni en 10 juni van 18.00 tot 19.00 uur. Deelname kost 19 euro. Voor beachers die zelf willen spelen zijn er gratis leenmaterialen verkrijgbaar bij Body Business.  Meer informatie en aanmelden voor de trainingen kan bij Body Business via tel. 088-5882112. Meer informatie over 24 mei, de clinics en het toernooi aan de Rietplas staat op www.beachhouten.nl   HOUTENS NIEUWS, artikel 12 juni: Eerste Houtense Beachtennistoernooi aan de Rietplas
 
HOUTEN – Ellen de Roos en Heleen Veder organiseren op zaterdag 12 juni het eerste Houtense Beachtennistoernooi aan de Rietplas. Dit toernooi wordt een evenement, waar veel te beleven valt. Voor beachtennissers maar ook voor niet sporters. “We hebben voor elk wat wils” benadrukt Ellen. Onze inzet is een leuke beachdag aan de Rietplas.” “Met dit evenement stimuleren we Houtenaren elkaar te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken en te ervaren”. Ellen en Heleen willen Houtenaren kennis laten maken met beachtennis en organiseren daarvoor vanaf mei clinics, trainingen en demonstraties zodat iedereen die dat wil, enigszins voorbereid kan deelnemen aan het toernooi.
 
Ellen en Heleen hebben elkaar ontmoet op het Nederlands Kampioenschap Beachtennis 2009 in Scheveningen. Eline Veder, de zus van Heleen, deed al drie keer mee aan het Nederlands Kampioenschap. In 2008 wist ze zelfs te winnen. In 2007 en 2009 werd ze tweede. De dames zijn enthousiast over beachtennis en het leek hun leuk om in Houten op het zand van de Rietplas een Beachtennistoernooi te organiseren. Er kunnen ongeveer 4 velden uitgezet worden. Aan het toernooi kunnen ongeveer 50 koppels meedoen. De initiatiefnemers hebben een samenwerking met Stichting Enter voor de organisatie van het geheel.
 
beachtennis
Beachtennis wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter (net zo groot als een beachvolleyballveld). In plaats van tennisrackets worden pallets gebruikt. Een pallet is volledig van hout en heeft een korte steel. Het spel wordt gespeeld met een zachtere tennisbal, een stage 1-bal. Bij beachtennis hebben de spelers maar één service en stuit de bal niet. Het net hangt op 1 meter 70 en niet laag zoals bij tennis. Beachtennis is een laagdrempelige sport met een relaxte sfeer eromheen. Dat maakt het zo fun volgens de dames. De dames dagen iedereen uit om beachtennis eens te spelen. “Het is namelijk nog maar de vraag of een goede tennisser ook gelijk een goede beachtennisser is!”. Op 24 mei wordt van 12.00 tot 14.00 uur het beachtennisveld bij Body Business Houten ‘geopend’ en kan iedereen gratis kennis maken met de sport.
 
Fonds Gehandicaptensport Nederland
De dames willen een leuk toernooi organiseren, maar tegelijkertijd ook wat doen voor een goed doel. Van de deelname, á 10euro p.p. gaat 1 euro naar Fonds Gehandicaptensport Nederland. De dames stimuleren deelnemers om van die ene euro meer euro’s maken. Deelnemers zouden zich bijvoorbeeld kunnen laten sponsoren voor het goede doel. Tijdens het evenement wordt ook geld ingezameld voor Fonds Gehandicaptensport. “Wij zetten ons in voor beachsport en vragen sporters en supporters dit ook te doen, maar dan voor de gehandicaptensport in Houten”.
 
Trainingen en demonstratie
De Roos en Veder willen het eerste beachtennisevenement in Houten laagdrempelig houden.” Dat is omdat beachtennis ook laagdrempelig is. Iedereen die mee wil doen kan inschrijven”, aldus de initiatiefneemsters. In de weken voor het toernooi zullen de dames in samenwerking met Body Business op donderdagavond vanaf 27 mei clinics organiseren zodat iedereen vooraf een beetje kan oefenen en kennis maakt met de sport. Eline Veder, Nederlands Kampioen Beachtennis 2008 en sportdocent, verzorgt de clinics. Na het evenement op 12 juni starten de NK-beachtennistrainingen. “Die zijn leuk voor de mensen, die met wat meer kennis en ervaring van de sport, mee willen doen aan het NK Beachtennis 2010”. Meer informatie over de clinics en trainingen op www.beachhouten.nl. of via de email: beachtennishouten@gamail.com. Op 5 en 6 juni, een week voor het toernooi, zullen Ellen en Heleen ook iets met beachtennis doen tijdens het beachvolleybal dat Taurus organiseert met de ondernemers van het Oude Dorp.(JvA)
 

 

TREFPUNT, artikel Houten aan the beach

Op 12 juni zal de Rietplas het decor vormen voor het eerste beachtennis event in Houten.

Beachtennis is nog nauwelijks bekend in Nederland, maar wint snel aan populariteit. Dat komt niet in de laatste plaats door de relaxte sfeer die om de sport hangt en de laagdrempeligheid. Je hebt niet meer nodig dan zand, een net, een paddle/pallet (zo heet het beachtennisracket officieel) en een zachtere tennisbal (ook wel bekend als een stage-1tennisbal). Beachtennissers spelen op blote voeten en behoeven geen speciale kleding.

Ellen de Roos en Heleen Veder ontmoetten elkaar vorig jaar september tijdens het NK beachtennis in Scheveningen. Ellen zat in de organisatie, Heleen was deelneemster. Ze raakten aan de praat en bleken beiden in Houten te wonen. Ellen vertelt: “We hadden allerlei ideeën over beachtennis in Houten en besloten het niet bij het idee alleen te laten.”

Ellen en Heleen kiezen niet voor de makkelijkste weg. Ze willen beachtennis maatschappelijk verantwoord opzetten en roepen daarbij de hulp in van scholieren die de MaS bij hen willen volgen. “We organiseren op 12 juni de FUNgames een idyllische plek in Houten: aan de Rietplas. Iedereen van zestien jaar en ouder kan zich in tweetallen aanmelden. Deelname kost tien euro, waarvan één euro naar de gehandicaptensport in Houten gaat. We willen het voor zowel de spelers als de toeschouwers aantrekkelijk maken. Daar kunnen we veel hulp bij gebruiken. We hebben 37 stageplekken gecreëerd, waaronder wedstrijdleiding, een website bouwen, de communicatie, allemaal dingen die leuk zijn voor jongeren om ervaring mee op kunnen doen.

Scholieren kunnen zich via www.mashouten.nlaanmelden. Dinsdag 16 maart hebben we een kick-off voor alle vrijwilligers en zullen we vertellen wat de bedoeling is.”

Heleen: “We willen het in één keer goed neerzetten, compleet met groeiplan. Zo zullen er na 12 juni een drietal clinics worden verzorgd door mijn zus Eline Veder. Zij is sportleraar en was in 2008 Nederlands kampioene beachtennis. Verder kunnen mensen kosteloos trainen op het beachtennisveld bij Body Business Houten. Pallets en een bal kunnen bij de balie geleend worden. Het zou mooi zijn als we kunnen toewerken naar deelname aan het NK dat in september plaatsvindt.”

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Ellen en Heleen via beachtennishouten@gmail.com.

 

 

 

Kader:

Beachtennis wordt al langer op Aruba en in het zuiden van Europa gespeeld, langzaam wordt deze sport ook in Nederland populair. Zowel de sportiviteit als de gezelligheid staan voorop. Beachtennis wordt altijd in dubbels gespeeld: heren, dames en mixed op een veld ter grootte van een beachvolleybalveld met in het midden het net op 1.70 m hoog. Een zachtere tennisbal en een pallet (racket) zijn er nodig, verder niets. Anders dan bij tennis mag de bal bij beachtennis de grond niet raken. Het gaat om drie gewonnen sets, de puntentelling  lijkt op die van het het klassieke tennis. Kijk voor alle informatie op www.beachtennis.nl.

 

TREFPUNT

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Email:


Agenda

Er zijn geen agenda items aanwezig.