Poll

Welke beach sport vind jij leuk?
Beach...

...Tennis?
...Volley?
...Voetbal?
...Rugby?
...Hockey?
...Handball?

Beachsporten

Beachsporten zijn FUN.

Beachvarianten van sporten blijken vooral jeugd en jongeren aan te spreken. In Houten stimuleren we iedereen om actief bezig te zijn op het strand! Er is een breed palet aan sporten dat over een eigen beachvariant beschikt. Vele beachsporten maken een sterke ontwikkeling door in Nederland....meer beachsport in Houten! Waarom niet?

 
beach tennis

Beach tennis is fun, ontdekken, doen! Beach tennis is een sport met groeipotentie. De sport kent zijn oorsprong in Brazilië en Amerika.In andere Europese landen is beachtennis al meer volwassenen dan in Nederland. België heeft een rankingsysteem, in Duitland worden grote toernooien georganiseerd en in Italië wordt er een serieuze competitie gespeeld. Italianen trainen bij gespecialiseerde beachtennisscholen. Sinds 2007 organiseert Tennis Europe namens de ITF het European Championship. De afgelopen jaren zijn er Nederlandse spelers uitgezonden voor dit beach spektakel. Beach tennis heeft zich de afgelopen jaren op Nederlandse bodem verder ontwikkeld.

www.beachtennis.nl

handbal

Het Nederlandse Handbal Verbond stimuleert het beachhandball. De bond organiseert opleidingen voor beachscheidsrechters en trainers. In 2010 vindt de eerste BeachTour plaats. Het is een pilot in de regio Brabant. De Beach Tour zal een koppeling zijn van een aantal Beach Handball toernooien. Verenigingen kunnen zich opgeven om een toernooi te organiseren op de website (dit is momenteel nog in ontwikkeling).

zie meer op www.nhv.nl

voetbal

Sinds 1997 is er al beachsoccer in Nederland. De competitie is in 12 jaar tijd, zowel in de breedte als in de diepte gegroeid. Het aantal voorrondes groeit ieder jaar en met een Eredivisie en een Nederlands Team neemt ook het niveau van de sport toe.

zie meer op www.beachsoccer.nl

volleybal

Beachvolleyball is in 1996 een Olympische sport geworden. Het nationale beachciruit bestaat uit de eredivisie, eerste divisie en tweede divisie.

zie meer op www.nevobo.nl

hockey

De gebruikelijke hockeybal werd vervangen door een grotere lichtere bal (de zogenaamde panna-bal) waarmee een zeer spectaculaire strandversie van hockey werd geboren: Beach Hockey.

zie meer op www.beachhockey.nl

voetvolley

Voetvolley is een populaire sport voor iedereen die iets met voetbal heeft en steeds meer "voetballers" verkiezen dit spelletje te gaan spelen. Op de Braziliaanse & Zuid-Europese stranden wordt voetvolley heel veel gespeeld en nu wordt het in de andere landen steeds populairder... ook in Nederland.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Email:


Agenda

Er zijn geen agenda items aanwezig.